• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Max Biaggi επίσημα θρύλος των MotoGP!
Με μια τελετή στο Mugello
Νέα 27/05/2022 - 18:33

Ο Max Biaggi είναι πλέον επίσημα θρύλος των MotoGP! Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc εισήχθη στο Hall of Fame MotoGP, στο Gran Premio d'Italia Oakley, με το εντυπωσιακό Autodromo Internazionale del Mugello να αποδεικνύεται το τέλειο σκηνικό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta, απένειμε στον Biaggi το μετάλλιο του θρύλου των MotoGP στην τελετή την Παρασκευή, με πολλά διάσημα πρόσωπα από το paddock να παρευρίσκονται.


Περιέργως – δεδομένης της καριέρας που θα έχτιζε αργότερα – ο Biaggi ξεκίνησε να αγωνίζεται αργά, αρχικά σε ηλικία 18 ετών. Από εκεί, η άνοδός του ήταν απότομη καθώς το 1991 συμμετείχε στους πρώτους αγώνες Grand Prix και πήρε τους πρώτους του βαθμούς στην κατηγορία των 250cc, το 1992 πήρε την πρώτη του νίκη και μέχρι το 1994, ο «Ρωμαίος Αυτοκράτορας» ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά – παίρνοντας επίσης τον πρώτο τίτλο της Aprilia στην κατηγορία των 250cc. Η δόξα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Biaggi κατέκτησε το Πρωτάθλημα των 250cc τέσσερις συνεχόμενες φορές και με δύο διαφορετικά εργοστάσια, ήταν ο κυρίαρχος στην κατηγορία από το 1994 έως το 1997.


Το 1998 ο Biaggi ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία και κέρδισε στο ντεμπούτο του στα 500cc – κάτι που δεν επαναλήφθηκε έκτοτε. Ήταν δεύτερος εκείνη τη χρονιά στην βαθμολογία και ξεκίνησε άλλη μια σειρά εντυπωσιακών επιδόσεων, χωρίς να τερματίσει ποτέ εκτός της πρώτης πεντάδας στην βαθμολογία σε καμία σεζόν στην κορυφαία κατηγορία μεταξύ 1998 και 2005, την τελευταία του σεζόν στα MotoGP.

Μέχρι τη στιγμή που ο Biaggi έφυγε από το paddock των Grand Prix είχε συγκεντρώσει 42 νίκες, από τις οποίες οι 13 ήταν στην πρώτη κατηγορία και 111 βάθρα και 56 pole positions συνολικά. Αλλά η καριέρα του στους αγώνες μοτοσυκλέτας δεν είχε τελειώσει, καθώς μετακόμισε στα WorldSBK και πήρε 21 νίκες και 71 βάθρα, στέφοντας τον εαυτό του Πρωταθλητή το 2010 και το 2012 – επομένως γίνεται ο πρώτος Θρύλος των MotoGP που ήταν επίσης Πρωταθλητής WorldSBK.


Max Biaggi: "Καταρχάς, ευχαριστώ όλους που ήρθατε. Αυτή είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα και, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ευχαριστήσω τον Carmelo και την Dorna, που το έκαναν αυτό να συμβεί, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν ήταν δυνατό, γι' αυτό ευχαριστώ εσένα πολύ, Carmelo. Δεύτερον, θέλω να πω απλά ευχαριστώ σε όλους όσους το έκαναν να συμβεί αυτό· όλη η δουλειά των κατασκευαστών στο παρελθόν, ξεκινώντας από την Aprilia, τη Honda, τη Yamaha, και όλοι οι άνθρωποι που είναι εδώ είναι βασικά αυτοί που με στήριξαν, σε διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές καταστάσεις, στις καλές μέρες και στις κακές μέρες, λοιπόν, είμαι περήφανος που ήρθαν όλοι· για μένα, αυτό σημαίνει πολλά, γιατί η ζωή συνεχίζεται ακόμα και μετά τους αγώνες".

"Είμαι επίσης περήφανος που η οικογένειά μου με ενθάρρυνε πραγματικά στις κακές μέρες να συνεχίσω και να μην τα παρατάω ποτέ, και με στήριζαν όλη την ώρα. Σήμερα, είναι εδώ, ο γιος μου και η κόρη μου, οπότε αυτό είναι μια πολύ συναισθηματική στιγμή γιατί μπορούν να πουν τώρα, «Γεια, ο μπαμπάς μου είναι θρύλος», οπότε αυτό είναι κάτι υπέροχο! Πριν από είκοσι χρόνια, δεν το σκέφτηκα καν αυτό".


"Τέλος, τώρα πηγαίνω στην τρίτη φάση της ζωής μου και είμαι ιδιοκτήτης ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τη Husqvarna και τη Sterilgarda, που κάνουν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, οπότε τώρα χρησιμοποιώ την εμπειρία μου και ελπίζω να δημιουργήσω τους νέους αναβάτες για το μέλλον, ελπίζω τους πρωταθλητές, ποιος ξέρει; Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την Dorna, τον Carlos επίσης, γιατί έχουν κάνει άψογη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και τα MotoGP τώρα είναι απλά φανταστικά, οπότε ευχαριστώ πολύ."

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: "Ήταν πριν από δύο χρόνια όταν αποφασίσαμε να προτείνουμε τον Max ως θρύλο των MotoGP, αλλά δυστυχώς η πανδημία και τα υπόλοιπα πράγματα δεν μας επέτρεψαν να το κάνουμε με τον σωστό τρόπο. Αυτό είναι μια τελετή που κάνουμε χωρίς περιορισμούς με μάσκες, με τους πάντες να είναι χαρούμενοι, και νομίζω ότι ο χρόνος που περιμέναμε για να το κάνουμε ήταν λογικός. Ο Max ήταν σαφώς ένας μεγάλος θρύλος των MotoGP. Του έλεγα, έχω ένα πλαίσιο της μοτοσυκλέτας στο δικό μου γραφείο στη Μαδρίτη, το οποίο μου έδωσε ο Carlo Pernat με τον αριθμό 4. Θυμάμαι πάντα την αρχή των MotoGP".

"Όταν ξεκινήσαμε, πραγματικά η κατάσταση ήταν διαφορετική, ήμασταν τυχεροί που βελτιώσαμε όλοι μαζί αυτές τις δυνατότητες, και τώρα τα MotoGP είναι κάτι πολύ, πολύ σημαντικό. Για εμάς το να προτείνουμε τον Max ως θρύλο των MotoGP, είναι κάτι όχι μόνο σημαντικό για αυτόν, αλλά επίσης σημαντικό για εμάς. Υπήρξε ένας αληθινός θρύλος, αγωνίστηκε πολύ σκληρά, έχει μια ομάδα σήμερα και είναι επιτυχημένος και διδάσκει στον κόσμο να το κάνει αυτό. Για όλους αυτούς τους λόγους, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό σήμερα να προτείνουμε τον Max ως θρύλο των MotoGP, και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Σας ευχαριστώ".

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Θα σκεφτώ μια επιστροφή στην Tech3

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα