• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανασκόπηση της πορείας των rookies μέχρι τώρα
Μεγάλη η διαφορά του Marco Bezzecchi
Νέα 07/07/2022 - 14:27

Μια πεντάδα από γρήγορους rookies ανέβηκαν στην κορυφαία κατηγορία στις αρχές του 2022 σε αυτήν που είναι, αναμφισβήτητα, η πιο ανταγωνιστική εποχή που έχουμε δει ποτέ στα MotoGP. Δεν θα μπορούσε να είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι rookie στη σημερινή εποχή, και καθώς έχουμε ξεπεράσει το πρώτο μισό στάδιο της σεζόν, ρίχνουμε μια σύντομη ματιά στο πώς τα πάει ο καθένας από αυτούς.

 

Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team – 55 βαθμοί)


Ο Bezzecchi ήταν μέχρι τώρα ο καλύτερος rookie το 2022. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. H Ducati GP21 που υιοθέτησε ο Ιταλός είναι η μοτοσυκλέτα του Francesco Bagnaia που κέρδισε πολλούς αγώνες την περασμένη σεζόν, και όπως γνωρίζουμε, η Ducati GP21 είναι μια πολύ, πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Ο Enea Bastianini έδειξε φέτος ότι είναι περισσότερο από ικανός να κερδίσει τις μοτοσυκλέτες του 2022.

Αλλά ο Bezzecchi όχι μόνο έχει κάνει αξιοπρεπέστατη δουλειά στη Ducati μέχρι στιγμής, αλλά είναι εξαιρετικός, ειδικά στο ευρωπαϊκό σκέλος της σεζόν. Το GP της Αργεντινής ήταν ο πρώτος τερματισμός στην δεκάδα για τον #72, αλλά η εκκίνηση από την πρώτη σειρά στο Mugello, ακολουθούμενη από την πρώτη φορά που ο Bezzecchi οδήγησε αγώνα και τελικά τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ήταν ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών για όλους. Ένας rookie, σε μια πίστα τόσο απαιτητική όσο το Mugello, που μάχεται για το βάθρο; Ήταν μια επίδειξη δύναμης. 


Περισσότεροι βαθμοί ήρθαν στη Γερμανία με μια 11η θέση, πριν το ολλανδικό Grand Prix. Μετά από μόνο μία τελείως στεγνή περίοδο δοκιμών στον "καθεδρικό της ταχύτητας", ο Bezzecchi πήρε την πέμπτη θέση στις κατατακτήριες. Ακολούθησε ένα ονειρεμένο παρθενικό βάθρο MotoGP καθώς ο Bezzecchi είχε  μια άψογη εμφάνιση, τερματίζοντας λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον στενό φίλο του και νικητή του αγώνα Pecco. Θα βρεθεί και άλλες φορές στο βάθρο πριν από το τέλος του 2022; Μια δύσκολη ερώτηση, αλλά δεν θα ήταν έκπληξη αν ο Bezzecchi μεγάλωνε και άλλο την τροπαιοθήκη του. 

Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing MotoGP - 18 βαθμοί)


Όπως ο Bezzecchi, έτσι και ο Di Giannantonio βρίσκεται πάνω σε μια Ducati GP21 μαζί με τον Bastianini στις τάξεις της Gresini Racing. Η σεζόν του Diggia ήταν σταθερή και η επιβεβαίωση  ότι θα παραμείνει στα MotoGP με την Gresini το 2023 ήταν σχεδόν αναμενόμενη. 


Η εκπληκτική pole position στον εντός έδρας αγώνα του στην Ιταλία είναι το αποκορύφωμα μέχρι σήμερα για τον 23χρονο, ενώ η όγδοη θέση του στο γερμανικό GP ήταν αθόρυβα μια από τις καλύτερες επιδόσεις ης ημέρας. Ο Di Giannantonio τερμάτισε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο  μακριά από την έβδομη θέση και τον Brad Binder και ήταν σχεδόν έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον Bastianini στο Sachsenring. Ήταν επίσης μακράν ο καλύτερος rookie στη Γερμανία.

Ο Ιταλός είχε τέσσερις αγώνες όπου κέρδισε βαθμούς μέχρι σήμερα το 2022 και έχουμε δει αναλαμπές για τις δυνατότητες που διαθέτει ο Diggia. Το στέμμα του Rookie της χρονιάς φαίνεται ότι θα είναι δύσκολο  έργο  (κρίνοντας από την φόρμα του Bezzecchi), αλλά ο Di Giannantonio είναι ο πλησιέστερος αντίπαλος του τελευταίου φτάνοντας στις καλοκαιρινές διακοπές.

Darryn Binder (Yamaha RNF MotoGP – 10 βαθμοί)


Έχοντας κάνει το γιγαντιαίο άλμα από την Moto3 στα MotoGP, ο Binder έχει σταθεί καλά απέναντι στους καλύτερους αναβάτες  του κόσμου. Ο Νοτιοαφρικανός έχει άφθονο ταλέντο και αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια του βρεγμένου GP στην Ινδονησία.

Η εκτόξευση του Binder από την 23η στη 10η θέση σε βρεγμένες συνθήκες, σε αυτόν που ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας του με μοτοσυκλέτα MotoGP, ήταν απίστευτη. Απείχε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον μεγαλύτερο αδερφό του, Brad, τον ένατο Aleix Espargaro και τερμάτισε μπροστά από τους Bastianini, Pol Espargaro, Pecco και Maverick Viñales.

Η 12η θέση στο GP της Καταλονίας ήταν η άλλη περίπτωση που ο Darryn Binder πήρε βαθμούς, ενώ το ιταλικό GP ήταν επίσης μια αξιοσημείωτη επίδοση. Η 16η θέση δεν είναι γενικά λόγος πανηγυρισμού, αλλά το να τερματίσει  μόλις 20 δευτερόλεπτα μακριά από τη νίκη, κάτω από δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Jack Miller και να κερδίσει τον Franco Morbidelli ήταν μια καλή δουλειά. Ο Binder είχε το πιο δύσκολο έργο από όλους τους rookies το 2022 και, μέχρι στιγμής, ήταν αθόρυβα εντυπωσιακός.

Remy Gardner (Tech3 KTM Factory Racing – 9 βαθμοί):


Είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2021 πέρασε μια δύσκολη σεζόν. Το ίδιο και ο ομόσταυλός του στην Tech3 KTM Factory Racing, Raul Fernandez. Η RC16 της KTM δεν ήταν μια εύκολη μοτοσυκλέτα για το 2022, γι' αυτό και ο Gardner - μαζί με τον τραυματισμό στον καρπό που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί -  κατάφερε να κερδίσει μόνο εννέα βαθμούς ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.


Οι πρώτοι βαθμοί του Gardner  ήρθαν στο Qatar, με την 15η θέση και στη συνέχεια τερμάτισε 14ος στην Πορτογαλία όπου ήταν ο ταχύτερος rookie κατά έξι δευτερόλεπτα. Το καλύτερο αποτέλεσμα της σεζόν ήταν η 12η θέση στη Βαρκελώνη και από το Επίσημο Τεστ τη Δευτέρα μετά το GP της Καταλονίας, ο Gardner αισθάνθηκε πιο άνετα στην KTM. Ο Αυστραλός θα ελπίζει ότι το δεύτερο μισό της σεζόν θα φέρει ένα παρθενικό τερματισμό στην πρώτη δεκάδα στην κορυφαία κατηγορία, καθώς η KTM συνεχίζει την προσπάθειά της και την αναζήτηση για βελτίωση. 

Raul Fernandez (Tech3 KTM Factory Racing – 5 βαθμοί):


Στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Tech3, είναι μια παρόμοια ιστορία με αυτή του Gardner. Ο Fernandez ήταν απίστευτός στην Moto2 πέρυσι ως rookie, αλλά η σεζόν του Ισπανού rookie στα MotoGP ήταν δύσκολη μέχρι τώρα.


Η 15η θέση στο GP της Καταλονίας ήταν ο πρώτος βαθμός του Fernandez στην κατηγορία, και τον ακολούθησε με μια πολύ καλή 12η θέση στο γερμανικό GP. Ένα πρόβλημα arm pump ανάγκασε τον Fernandez να αποσυρθεί από το ολλανδικό Grand Prix πριν από το καλοκαίρι, προσθέτοντας στα προβλήματα τραυματισμού του στο χέρι από νωρίτερα στη σεζόν μετά από ένα ατύχημα στις ΚΑΤ1 στο Portimao που τον είδε να χάνει το πορτογαλικό και το ισπανικό Grand Prix. Ένας πλήρως σε φόρμα Fernandez θα στοχεύει να δείξει περισσότερες από τις δυνατότητές του στο δεύτερο μισό της σεζόν. 

Ο Bezzecchi προηγείται στην κούρσα του Rookie της χρονιάς με 37 βαθμούς διαφορά και με εννέα αγώνες να απομένουν το 2022. Μπορεί κάποιος να τον φτάσει; Είναι ένα δύσκολο έργο, ειδικά δεδομένης της σημερινής φόρμας του Ιταλού.

Επόμενο άρθρο »

Πολλά ταλέντα, λίγες εργοστασιακές θέσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Η χρήση κινητήρων από τους αναβάτες των MotoGP μέχρι στιγμής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα