• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Moto3 KAT
Pole position για τον Izan Guevara
Νέα 17/09/2022 - 15:02

Ο Izan Guevara κατάφερε να πάρει την pole position σε μια περίεργη περίοδο κατατακτηρίων της Moto3 στην Aragon. Μόλις 0,095 δευτερόλεπτα χώριζαν τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και τον Ayumu Sasaki, με τον Guevara να μην προλαβαίνει την καρό σημαία στην τελευταία του προσπάθεια για να βελτιώσει το 1:57.868 του. Από την άλλη πλευρά, ο ομόσταυλός του, και πλησιέστερος αντίπαλός του για τον τίτλο, Sergio Garcia, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό και θα ξεκινήσει αύριο από την 12η θέση. 

Ο Daniel Holgado ήταν πιο γρήγορος κατά τα πρώτα περάσματα, πριν ο Sasaki απαντήσει με 1:57.963 στον επόμενο γύρο. Στη συνέχεια, ο Guevara σημείωσε 1:57.868 για να ανέβει στην προσωρινή pole position με πέντε λεπτά να απομένουν, αλλά οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν έρθει ακόμα.

Με το slipstream να είνι τόσο σημαντικό στην μεγάλη πίσω ευθεία της Aραγονίας, υπήρχαν τα συνηθισμένα παιχνίδια "γάτας - ποντικιού" στην αρχή και μετά ξανά στην αρχή των τελευταίων επιθέσεων – με τους αναβάτες της Leopard να φτάνουν στην άκρη του pitlane και να τους φέρνουν πάλι πίσω οι μηχανικοί και οι αναβάτες της Angelus MTA που τος ακολουθούσαν έκαναν το ίδιο, επιφέρωντας το γιουχάρισμα των οπαδών! Ο Guevara άργησε να βγει από τα pits και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει έναν τελευταίο, γρήγορο γύρο. 

Ευτυχώς για αυτόν, οι δύο πρώτες σειρές δεν άλλαξαν. Πίσω από τους Guevara, Sasaki και Holgado στην σχάρα εκκίνησης θα είναι οι Tatsuki Suzuki, John McPhee και Dennis Foggia. Ο Suzuki πέτυχε 1:58.271 στην πρώτη του έξοδο και ο McPhee 1:58.296, ενώ ο Foggia βελτίωσε τον χρόνο του σε 1:58.363 στον τελευταίο του γύρο για να εδραιώσει την έκτη θέση.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Ivan Ortola, Jaume Masia, Stefano Nepa και Xavier Artigas. Ο ταχύτερος αναβάτης των ΚΑΤ1, Carlos Tatay, άρπαξε την 11η θέση στον τελευταίο του γύρο, ενώ ο Garcia θα ξεκινήσει από την ουρά της τέταρτης σειράς της εκκίνησης. 

Υπήρξε απογοήτευση για τον Deniz Öncü, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος των ΕΔ αλλά στη συνέχεια βγήκε από την πίστα νωρίς στις ΚΑΤ2 με προφανές τεχνικό πρόβλημα. Αυτός και η μοτοσυκλέτα επέστρεψαν στα pits και ενώ οι μηχανικοί της Tech3 κατάφεραν να την βάλουν πάλι μπροστά, θα ήταν πολύ αργά για να επιστρέψει και να ξεκινήσει έναν ακόμα χρονομετρημένο γύρο πριν βγει η καρό σημαία. Ο Τούρκος αναβάτης θα ξεκινήσει 13ος, μπροστά από τους Taiyo Furusato, Adrian Fernandez, David Muñoz, Diogo Moreira και Riccardo Rossi. Κανένας από τους δύο τελευταίους δεν σημείωσε χρόνο στις ΚΑΤ2, με τον Moreira να έχει μια πτώση στην Reverse Corkscrew.

Πίσω στις ΚΑΤ1, ο Kaito Toba είχε αποκλείσει τον ομόσταυλό του, Joel Kelso, από την πολύ σημαντική πρώτη τετράδα στο τελευταίο λεπτό, αλλά είχε την ίδια μοίρα όταν ο Andrea Migno βελτιώθηκε στον τελευταίο του γύρο, μόνο που ο Furusato έδιωξε τον Migno από τις θέσεις τις ΚΑΤ2 λίγες στιγμές αργότερα. 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ο Migno πρόκειται να ξεκινήσει 19ος, μπροστά από τους Toba, Ryusei Yamanaka και Kelso. Δυστυχώς, ο Alberto Surra δεν θα συμμετάσχει στο υπόλοιπο Grand Prix μετά από ένα κάταγμα στον καρπό που προήλθε από πτώση στις ΕΔ3.

Επόμενο άρθρο »

Aragon: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα