• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Wildcard συμμετοχή για τον Dani Pedrosa!
Στον αγώνα της Jerez
Νέα 26/01/2023 - 18:52

Ο Dani Pedrosa θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση του MotoGP με μια συμμετοχή wild card, στο φετινό Ισπανικό Grand Prix στη Jerez.

Το νέο αποκαλύφθηκε από τον διευθυντή της ομάδας Red Bull KTM, Francesco Guidotti, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης με τα μέσα ενημέρωσης μετά την παρουσίαση της ομάδας το πρωί της Πέμπτης:

"Πριν από λίγα λεπτά έλαβα την επιβεβαίωση ότι ο Dani θα συμμετάσχει στο Grand Prix της Jerez. Η συνεισφορά που μπορεί να μας δώσει είναι αρκετά υψηλή. Έτσι προσπαθούμε να τον φέρουμε σε θέση που να μπορεί να εκφράσει τις δυνατότητές του κατά τη διάρκεια των δοκιμών και φυσικά και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σε Grand Prix".

 

H μόνη προηγούμενη wild card συμμετοχή του Pedrosa ήταν στο Grand Prix της Styria το 2021, όπου ξεκίνησε τον αγώνα 14ος και τερμάτισε 10ος, έχοντας γλιτώσει τον τραυματισμό σε ένα πύρινο ατύχημα με τον Lorenzo Savadori που προκάλεσε διακοπή του αγώνα.


"Όλοι γνωρίζετε τον Dani Pedrosa, είναι ένας δυνατός τύπος με ισχυρή νοοτροπία, οπότε δεν μπορείτε να τον αναγκάσετε να κάνει συμμετοχές wild card", χαμογέλασε ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM, Pit Beirer. "Αναπτύξαμε τη μοτοσυκλέτα μαζί του και πάντα λέγαμε όποτε εκείνος θέλει να συμμετάσχει, θα ήμασταν χαρούμενοι να το υλοποιήσουμε".

"Η τέλεια δοκιμή είναι ο αγώνας. Επομένως, αν μπορούμε να συνδυάσουμε τον Dani και την ομάδα δοκιμών μας στην πίστα μαζί με τους υπόλοιπους και να δουλέψουμε σε μελλοντικά μέρη ανάπτυξης, είναι πολύ καλό και εξαιρετικά σημαντικό".

"Είμαι ενθουσιασμένος που είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε αγώνα και, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, δεν θα το έκανε αν πιστεύει ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι ανταγωνιστική!".


Ο Guidotti αποκάλυψε επίσης ότι ο Pedrosa είναι έτοιμος να αναλάβει ενεργό ρόλο σε περίπτωση που τραυματιστεί κάποιος από τους αναβάτες της KTM, ενώ ο πρώην αναβάτης MotoGP, Jonas Folger, θα λάβει μέρος σε ορισμένες δοκιμές της KTM στη Sepang τον επόμενο μήνα.

"Μιλήσαμε πέρυσι ήδη με τον Dani και μας έδωσε τη διαθεσιμότητά του [αν τραυματιστεί ένας αναβάτης της KTM]", είπε ο Guidotti. "Τότε, φυσικά, θα έπρεπε πάντα να εξετάζουμε εκείνη τη στιγμή πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, για πόσο καιρό ο Dani θα χρειαζόταν να αντικαταστήσει κάποιον".

"Προσπαθούμε επίσης να ετοιμάσουμε τον Jonas Folger. Θα είναι επίσης στη Sepang για το Shakedown. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε στον Dani, για κάθε ενδεχόμενο, και ο Jonas μπορεί επίσης να οδηγήσει".

Εν τω μεταξύ, ο Beirer υπογράμμισε ότι η KTM συνεχίζει να είναι ευχαριστημένη με τη δουλειά του Mika Kallio, 40 ετών, ο οποίος ήταν δοκιμαστικός αναβάτης από την αρχή του πρότζεκτ RC16, αλλά δεν έχει αγωνιστεί από το Portimao το 2020.

"Υπάρχει κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω, διάβασα κάπου ότι δεν είμαστε πια ευχαριστημένοι με τους αναβάτες δοκιμών μας και ότι μεγαλώνουν πολύ", είπε ο Beirer. "Πρέπει να πω ότι είναι ένα τόσο φανταστικό μέρος του πρότζεκτ μας, ο Mika και ο Dani. Έκαναν πολύ καλή δουλειά και η ομάδα δοκιμών είναι πολύ σημαντική με τον περιορισμένο χρόνο δοκιμών για τους αναβάτες μας στον αγώνα".

"Οπότε δεν είμαστε δυσαρεστημένοι με τους αναβάτες δοκιμών μας, είναι φανταστικοί και ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος αυτού του έργου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Mika μαζί με τον Dani και όλη την ομάδα".

Επόμενο άρθρο »

Τί περιμένουμε απο τη Honda το 2023;

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της Red Bull KTM Factory Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα