• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Ινδονησία: 1ος Αγώνας
O Bautista παίρνει την πρώτη νίκη της Ducati στη Mandalika
Νέα 04/03/2023 - 10:33

Ο Alvaro Bautista έφτασε τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες τη σεζόν 2023 μετά από μια νίκη στον πρώτο αγώνα στην Ινδονησία. Ο Bautista ήρθε αντιμέτωπος με τον Toprak Razgatlioglu στα πρώτα στάδια του αγώνα σε μια πίστα όπου ο Τούρκος αναβάτης έχει γράψει πολλές επιτυχίες από τότε που εντάχθηκε στο ημερολόγιο το 2021.

Ο Bautista ήταν αρχικά πίσω από τον Toprak Razgatlioglu στους πρώτους πέντε γύρους του αγώνα. Ο αναβάτης της Ducati άσκησε πίεση στον Razgatlioglu στα αρχικά στάδια και αιφνιδίασε τον αναβάτη της Yamaha στην 15η στροφή του 5ου γύρου για να προχωρήσει στο προβάδισμα του αγώνα. Ο Razgatlioglu προσπάθησε να αντεπιτεθεί, αλλά ο Axel Bassani κατάφερε να τον περάσει στη 10η στροφή πριν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 απαντήσει ένα γύρο αργότερα. 

Η τέταρτη νίκη του Bautista τη σεζόν του 2023 σημαίνει ότι είναι τώρα σε ένα νικηφόρο σερρί έξι αγώνων που εκτείνεται πίσω στο Phillip Island το 2022, ενώ πήρε επίσης την πρώτη νίκη του και της Ducati στη Mandalika. Η Ducati πλησιάζει επίσης σε μια νίκη ορόσημο καθώς ο Ιταλός κατασκευαστής έχει τώρα 396 νίκες στα WorldSBK. Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Bautista σημαίνει ότι γίνεται ο πρώτος αναβάτης που έχει δύο συνεχόμενα σερί τεσσάρων νικών στην αρχή της σεζόν.

Πίσω του, ο Razgatlioglu κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Bassani για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Bautista. Ο Τούρκος αναβάτης ανέβηκε στο 85ο βάθρο του WorldSBK, σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον Bautista, ενώ ήταν επίσης ο 340ος αγώνας της Yamaha στο βάθρο.

Ο Bassani άρχισε να υποχωρεί σε σχέση με τους δύο πρώτους και να δέχεται την πίεση του Andrea Locatelli που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση. Ο Locatelli μπόρεσε να κάνει την κίνηση στον Bassani στην 10η στροφή τοιυ 11ου γύρου για να φτάσει στο δεύτερο βάθρο του για τη σεζόν 2023. Η τρίτη θέση του Locatelli σημαίνει ότι έχει πλέον οκτώ βάθρα στα WorldSBK και παραμένει δεύτερος στην κατάταξη του Πρωταθλήματος πίσω από τον Bautista.

Ο Bassani κατέληξε να μάχεται με τον Alex Lowes για την τέταρτη θέση με το ζευγάρι να ανταλλάσσει θέσεις σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Lowes πέρασε τον Bassani στη 12η στροφή στον 12ο γύρο, προτού ο Bassani απαντήσει στη 16η στροφή για να κερδίσει ξανά την τέταρτη θέση και, μετά από αυτό, ο Lowes άρχισε να μένει πιο πίσω. Τον πέρασε ο Danilo Petrucci περίπου στα μισά του αγώνα με τον rookie να φτάνει στον καλύτερο του τερματισμό WorldSBK μέχρι σήμερα με την πέμπτη θέση. Ο Michael van der Mark ανέβασε ρυθμό στα τελευταία στάδια του αγώνα για να πάρει την έκτη θέση, συμπεριλαμβανομένων μερικών απίστευτων μαχών με τους αντιπάλους του.

 

Ο Xavi Vierge ήταν έβδομος αφού τον προσπέρασε ο van der Mark στον 20ο γύρο στη στροφή 16. Ο ρυθμός του Ολλανδού ήταν δυνατός σε όλα τα τελευταία στάδια με τον προσωπικό του καλύτερο γύρο να σημειώνεται στον τελευταίο γύρο του αγώνα και ήταν μόλις μερικά δέκατα κάτω στον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ο Dominique Aegerter κατέκτησε την όγδοη θέση αφού εκμεταλλεύτηκε μια διαμάχη της Kawasaki στον τελευταίο γύρο στη στροφή 1 για να περάσει τόσο τον Jonathan Rea όσο και τον Alex Lowes που τερμάτισαν ένατος και δέκατος αντίστοιχα.

Ο Rea είχε πάρει την πέμπτη θέση στις κατατακτήριες, αλλά υποβιβάστηκε τρεις θέσεις στη σχάρα εκκίνησης, κάτι που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από την όγδοη. Παρόλο που έψαχνε να σημειώσει πρόοδο στα πρώτα στάδια, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό που ήθελε και τερμάτισε ένατος. Ο Rea έκανε μια κίνηση στην πρώτη στροφή στον τελευταίο γύρο για να προσπαθήσει να προχωρήσει, αλλά ο Aegerter κατάφερε να ξεπεράσει και τους δύο (αυτόν και τον Lowes) για να διεκδικήσει την όγδοη θέση.

Επόμενο άρθρο »

Rivola: Πρέπει να οριστεί ανώτατος αριθμός ομάδων ανά κατασκευαστή

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha: Δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν V4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα