• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rivola: Πρέπει να οριστεί ανώτατος αριθμός ομάδων ανά κατασκευαστή
Νέα 04/03/2023 - 15:55

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia, Massimo Rivola, ζήτησε νέους κανονισμούς για να αποτραπεί το αριθμητικό πλεονέκτημα της Ducati όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες στην πίστα.

Η Ducati θα τροφοδοτήσει τέσσερις ομάδες στη σεζόν του MotoGP 2023 - θα έχει διπλάσιο αριθμό αναβατών στους οποίους μπορεί να βασιστεί  από ότι η Aprilia, ενώ η Yamaha θα έχει μόνο δύο.

Η Ducati χρειάστηκε 15 χρόνια μετά τον Casey Stoner για να στεφθεί Πρωταθλήτρια MotoGP, αλλά, την περασμένη σεζόν, ο Francesco Bagnaia της έδωσε επιτέλους πίσω το πολυπόθητο στέμμα.

"Θα πρέπει να επιδιώξουμε έναν συμβιβασμό", δήλωσε ο Rivola. "Συμφωνώ ότι πρέπει να οριστεί ένας μέγιστος αριθμός ομάδων ανά κατασκευαστή".

"Αν ήμουν στη Ducati, θα είχα απαγορεύσει όλα τα τεστ!", αστειεύτηκε. "Γιατί έχουν τόσες πολλές μοτοσυκλέτες στην πίστα στους αγώνες!"

Και πρόσθεσε: "Αν οδηγείς μόνος σου, δεν υπάρχει σόου".

"Τα MotoGP δεν είναι ενιαίο κύπελλο. Σχεδόν οι μισές θέσεις εκκίνησης καταλαμβάνονται ήδη από μία μάρκα".


Οι τεχνικοί κανονισμοί είναι σταθεροί μέχρι το 2026, οπότε η Ducati, με τους Bagnaia και Enea Bastianini στην εργοστασιακή της σύνθεση και άλλες τρεις ομάδες υπό τον έλεγχό τους, θα ελπίζουν σε μια εποχή κυριαρχίας.

Οι ελπίδες για τον τίτλο του Fabio Quartararo έσβησαν το 2022 καθώς η μοναχική του Yamaha πνίγηκε σε μια θάλασσα κόκκινων αντιπάλων, με τις άλλες 3 Yamaha να μην μπορούν να τον βοηθήσουν. Φέτος, η Yamaha θα έχει μόνο δύο αναβάτες.


Η δοκιμή Preseason Portimao είναι την επόμενη εβδομάδα - το αριθμητικό πλεονέκτημα της Ducati σημαίνει ότι είναι σε θέση να δοκιμάζει εξαρτήματα μέσω περισσότερων μοτοσυκλετών και περισσότερων αναβατών από τις αντίπαλες ομάδες τους.

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της GASGAS Factory Racing Tech3

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Ινδονησία: 1ος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα