• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία Αγώνας Superpole
O Razgatlioglu οδηγεί το 1-2 της Yamaha
Νέα 05/03/2023 - 08:59

Υπήρχε αρκετή δράση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Superpole στη Mandalika, καθώς ο Toprak Razgatlioglu πήρε την πρώτη του νίκη για το 2023, ενώ ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Alvaro Bautista, έπεσε λίγο πριν από τα μισά του αγώνα που ξεκίνησε ξανά στους 8 γύρους.

O αγώνας  διακόπηκε από κόκκινη σημαία στην αρχή του δεύτερου γύρου. Υπήρξε ένα ατύχημα στη 2η στροφή του 1ου γύρου με τους Alex Lowes, Loris Baz και Danilo Petrucci με τους Lowes και Baz να αποσύρονται από τον αγώνα, αλλά τον Petrucci να μπορεί να συνεχίσει. Το περιστατικό διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες της FIM WorldSBK, χωρίς να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Έναν γύρο αργότερα, ο Jonathan Rea έπεσε στην ίδια στροφή με αποτέλεσμα να βγουν οι κόκκινες σημαίες. Τόσο ο Rea όσο και οι Lowes και Baz μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην επανεκκίνηση.


Στον αγώνα που ξαναξεκίνησε, ο Razgatlioglu και ο Bautista ήρθαν αντιμέτωποι στον πρώτο γύρο, με τον Πρωταθλητή του 2021 να εξασφαλίζει την πρώτη του νίκη το 2023 καθώς κατάφερε να ανοίξει μια διαφορά. Ο Bautista έμοιαζε ότι επρόκειτο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, αλλά ο Rea τον έφτασε στον 4ο γύρο, κάνοντας μια κίνηση στη 12η στροφή. Ο Rea είχε μια τεράστια στιγμή αμέσως αφού πέρασε τον Bautista στην έξοδο της στροφής 12, αλλά το έσωσε, ενώ ο Bautista είχε τη δική του στιγμή που δεν μπόρεσε να σώσει. Ο Ισπανός έπεσε και αποσύρθηκε από τον αγώνα. Όλα αυτά επέτρεψαν στον Andrea Locatelli να περάσει στη δεύτερη θέση, κάνοντας το 1-2 για τη Yamaha, ενώ ο Lowes πήρε την τρίτη θέση στην καρό σημαία. 

Ο Rea κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα Superpole αφού απέκρουσε μια επίθεση στο τέλος από τον Axel Bassani που πήρε την πέμπτη θέση, με το ζευγάρι να απέχει μόλις ένα δέκατο στο τέλος του αγώνα, ενώ λίγο πίσω τους ήταν ο Xavi Vierge.

Ο Michael Ruben Rinaldi έχασε έδαφος στην 1η στροφή στο δεύτερο μισό του αγώνα καθώς βγήκε εκτός γραμμής και έχασε θέσεις, αλλά κατάφερε να ανακτήσει την έβδομη θέση στο τέλος του αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις 2 BMW. Ο Michael van der Mark κατέλαβε την όγδοη θέση μπροστά από τον ένατο Scott Redding, ενώ ο Dominique Aegerter ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK: Ινδονησία 2ος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Η παρουσίαση της GASGAS Factory Racing Tech3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα