• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ινδονησία 2ος Αγώνας
Ανάκαμψη Bautista, 1ο βάθρο Vierge
Νέα 05/03/2023 - 09:38

Η επίσκεψη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM στην Pertamina Mandalika International Street Circuit για τον γύρο Ινδονησίας Motul μας έδωσε έναν ακόμη δραματικό αγώνα, καθώς ο Alvaro Bautista αντεπιτέθηκε για να διεκδικήσει τη νίκη σε έναν αγώνα που διακόπηκε από κόκκινη σημαία, μετά από μάχη με τον ομόσταυλό του, Michael Ruben Rinaldi. Ήταν επίσης ένας αξέχαστος αγώνας για τον Xavi Vierge καθώς κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στα WorldSBK.

Ο αρχικός αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία στην αρχή του 8ου γύρου μετά από ένα περιστατικό στη στροφή 11 ανάμεσα στους Michael van der Mark και Philipp Oettl με τους δύο αναβάτες να αποσύρονται από τον αγώνα και να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην επανεκκίνηση. Ο Van der Mark μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο μετά την πτώση. Η σχάρα εκκίνησης για τον αγώνα που ξεκίνησε ξανά βασίστηκε στο τελευταίο ολοκληρωμένο σημείο χρονομέτρησης για κάθε αναβάτη και η απόσταση του αγώνα μειώθηκε στους 14 γύρους.

Ο Rinaldi ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position και, παρά το γεγονός ότι το έχασε λίγο στην αρχή, κατάφερε να μείνει μπροστά στους πρώτους γύρους. Ο Ιταλός μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη μάχη πίσω του  μεταξύ του Alvaro Bautista και του Toprak Razgatlioglu για τη δεύτερη θέση. Ο Bautista προσπέρασε τον Razgatlioglu στον 4ο γύρο στη 15η στροφή για να περάσει στη δεύτερη θέση πριν βάλει στο στόχαστρο τον ομόσταυλό του.

Η διαφορά ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο όταν ο Bautista πέρασε τον Razgatlioglu πριν αρχίσει να πλησιάζει τον Rinaldi. Ο Bautista, ο οποίος ξεκίνησε τον αρχικό αγώνα από τη δέκατη θέση μετά από την πτώση του στον αγώνα Superpole και στη συνέχεια ξεκίνησε τέταρτος στην επανεκκίνηση, έχασε χρόνο όταν βγήκε εκτός γραμμής στην 1η στροφή, αλλά κατάφερε να ξανακλείσει τη διαφορά. Μέχρι τον 11ο γύρο, ο Bautista είχε φτάσει στο ένα δέκατο. Ο Ισπανός έκανε την κίνησή του στην 10η στροφή του 13ου γύρου για να προχωρήσει στο προβάδισμα του αγώνα. 


Στον τελευταίο γύρο, ο Rinaldi βγήκε εκτός γραμμής στη στροφή 10 και έχασε δύο θέσεις από τους Razgatlioglu και Xavi Vierge, με τον Vierge να παίρνει το πρώτο του βάθρο στα Superbikes. 

Ο Rinaldi κατέληξε στην τέταρτη θέση και λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Andrea Locatelli στην πέμπτη, με τους δύο Ιταλούς να απέχουν μόλις 0,780 δευτερόλεπτα στο τέλος του αγώνα. Ο Danilo Petrucci συνέχισε τον εντυπωσιακό γύρο της Ινδονησίας με την έκτη θέση, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Locatelli. Ο Locatelli είχε βρεθεί στην κορυφή για λίγο στον αρχικό αγώνα, αλλά έχασε έδαφος λίγο αργότερα.


Ο Remy Gardner κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα WorldSBK μέχρι σήμερα με την έβδομη θέση, παρόλο που ξεκίνησε τον αρχικό αγώνα από την τελευταία θέση, αφού έχασε τις κατατακτήριες του Σαββάτου. Ο Axel Bassani ήταν στην πρώτη τετράδα, αλλά τιμωρήθηκε για ανεύθυνη οδήγηση στον αρχικό αγώνα και έπρεπε να παραδόσει μια θέση. Καθώς προσπαθούσε να επιτρέψει στον Alex Lowes να περάσει, ο Razgatlioglu μπόρεσε να περάσει και αυτός και έτσι ο Bassani έχασε δύο θέσεις και τερμάτισε τελικά 8ος. Ο Iker Lecuona ήταν ένατος, μπροστά από τον Scott Redding που ολοκλήρωσε τη 10άδα.

Επόμενο άρθρο »

O Dani Pedrosa αναλύει την άποψή του

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Ινδονησία Αγώνας Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα