• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dani Pedrosa αναλύει την άποψή του
για το Πρωτάθλημα του 2023
Νέα 05/03/2023 - 20:31

Τέσσερις διαφορετικοί αναβάτες από τέσσερις διαφορετικές εταιρίες έχουν κερδίσει τον τίτλο τα τελευταία τέσσερα χρόνια - ο Marc Marquez το 2019 (Honda), ο Joan Mir το 2020 (Suzuki), ο Fabio Quartararo το 2021 (Yamaha) και ο Francesco Bagnaia το 2022 (Ducati).

Οι τρεις πιο πρόσφατοι ήταν όλοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για πρώτη φορά και ο Dani Pedrosa υποστηρίζει ότι αυτή η τάση θα συνεχριστεί.
"Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να επιλέξεις έναν από τους αναβάτες της Ducati, γιατί αυτή τη στιγμή είναι η πιο σταθερή μοτοσυκλέτα σε όλους τους τύπους πίστας", είπε στο DAZN για το ποιός θα είναι ο επόμενος Πρωταθλητής. "Αυτή με τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί να πάει πιο γρήγορα".

"Αν πρέπει να αναφέρω ονόματα, από ό,τι είδα στη Μαλαισία, ένας από τους καλύτερους αναβάτες ήταν ο Jorge Martin. Ο Pecco είναι ο πρωταθλητής και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Πέρυσι κέρδισε έχοντας κάνει πολλά λάθη, κάτι που δεν είχε ξαναδεί, οπότε πρέπει απλώς να σταματήσει να κάνει λάθη για να τα πάει καλύτερα".

"Έπειτα, υπάρχει ο Enea Bastianini που είναι πολύ αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του. Το να έχει τον πρωταθλητή δίπλα του θα τον παρακινήσει".

"Αυτοί οι τρεις είναι πολύ δυνατοί. Δεν μπορώ να σας πω αν η φετινή Ducati είναι καλύτερη ή όχι από την περσινή, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι ανώτερες, τουλάχιστον αυτό έδειξαν στην πρώτη δοκιμή στη Sepang".


Το ημερολόγιο MotoGP 2023 περιλαμβάνει έναν αγώνα Sprint σε κάθε γύρο, ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό που μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στη μάχη του πρωταθλήματος.

Ο Pedrosa, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης MotoGP που δεν κέρδισε Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία, είπε: "Υπάρχουν πολλοί αγώνες στους οποίους μπορείς να πέσεις ή να τραυματιστείς. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν και, ίσως μετά από πέντε αγώνες, να μην παλεύεις πια για τον τίτλο".

"Αν χάσεις έναν αγώνα λόγω τραυματισμού, δεν είναι πλέον μόνο ένας. Είναι δύο. Εάν είναι συνεχόμενα (τα Σαββατοκύριακα), μπορείς να χάσετε έως και τέσσερις ή έξι αγώνες, χάνοντας πολλούς βαθμούς".

Ο Pedrosa πιστεύει ότι το τεστ της Sepang πριν από τη σεζόν και το επερχόμενο τεστ του Portimao, δεν θα αποκαλύψουν τους πρώτους επικεφαλής της σεζόν.

"Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές θέσης", είπε ο δοκιμαστής αναβάτης της KTM. "Η σειρά με την οποία ολοκλήρωσαν την τελευταία δοκιμή ή θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την επόμενη δοκιμή, μπορεί να είναι διαφορετική στον πρώτο, δεύτερο ή τρίτο αγώνα".

"Μερικοί αναβάτες αισθάνονται πιο άνετα σε ένα Σαββατοκύριακο αγώνα από ένα Σαββατοκύριακο δοκιμών. Άλλοι τα πάνε πάντα καλά στις δοκιμές, αλλά στον αγώνα, με την ατμόσφαιρα ή την πίεση, δεν ξέρουν πώς να κάνουν καλούς γύρους και η κατάταξη αλλάζει. Το σημαντικό είναι ότι, μεταξύ του πρώτου και του 20ου, υπήρχαν οκτώ ή εννέα δέκατα διαφορά Έτσι, με ένα μικρό λάθος ή μια κακή μέρα, μπορείς να τερματίσεις πολύ χαμηλά"΄.

Επόμενο άρθρο »

Ανακοινώθηκε ο 12ος γύρος των Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK: Ινδονησία 2ος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα