• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ανακοινώθηκε ο 12ος γύρος των Superbikes
Θα πραγματοποιηθεί στην Imola τον Ιούλιο
Νέα 06/03/2023 - 08:43

Τα WorldSBK ανακοίνωσαν ότι θα επιστρέψουν στην Imola αυτή τη σεζόν, με την ιταλική πίστα να φιλοξενεί το Πρωτάθλημα στις 14-16 Ιουλίου.

Με αυτές τις ημερομηνίες, η Imola - η οποία θα φιλοξενήσει τον ιταλικό γύρο του πρωταθλήματος - θα είναι ο έβδομος γύρος της σεζόν του 2023 και θα βρεθεί μεταξύ του γύρου του Ηνωμένου Βασιλείου στις 2 Ιουλίου και του Τσεχικού γύρου στις 30 Ιουλίου.

Η Imola δεν υπήρξε κομμάτι του ημερολογίου των WorldSBK από το 2019. Από τότε, φιλοξένησε τη Formula1 για τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Πριν από την απουσία της, η Imola ήταν μια πίστα-οχυρό του Jonathan Rea, ο οποίος κέρδισε τέσσερις από τους πέντε αγώνες στην ιταλική πίστα το 2018 και το 2019. Ο ένας αγώνας που δεν κέρδισε ήταν το 2019, όταν ο Alvaro Bautista πήρε νίκη για τη Ducati στον αγώνα Superpole.

Βεβαίως, μετά την κυριαρχία του στο Πρωτάθλημα το 2022 και βλέποντας την επίδοσή του τα πρώτα δύο Σαββατοκύριακα, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Alvaro Bautista να στέκεται στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Imola αυτό το καλοκαίρι.

Η επιστροφή της Imola τον Ιούλιο επιβεβαιώνει τον 12ο αγώνα της σεζόν του 2023 (που αναμενόταν να ανακοινωθεί από την αρχή της χρονιάς) και έτσι ο γύρος της Αργεντινής στο San Juan τον Οκτώβριο θα είναι ο τελικός γύρος του πρωταθλήματος.

Ο Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής του Worldsbk, δήλωσε: "Μετά από τρεις σεζόν μακριά, είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε πίσω την Imola στο ημερολόγιο το 2023. Αυτός ο δεύτερος γύρος στην Ιταλία επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του πρωταθλήματος μεταξύ των Ιταλών οπαδών καθώς υπάρχει πολύ πάθος για το άθλημα εκεί με πολλούς Ιταλούς αναβάτες και ομάδες στο paddock μας. Η Imola έχει μια επιφανή ιστορία στο World Superbike και προσβλέπουμε στον ιταλικό γύρο του 2023 που υπόσχεται να είναι ένα συναρπαστικό γεγονός για τους οπαδούς".

Ο Pietro Benvenuti, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola General Director, δήλωσε: "Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε αυτή τη συμφωνία με την Dorna WSBK, η οποία φέρνει την Imola πίσω στο διάσημο παγκόσμιο ημερολόγιο".

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί οπαδοί που δεν θα χάσουν αυτό το γεγονός, καθώς η Imola είχε πάντα ισχυρούς δεσμούς με αυτό το Πρωτάθλημα. Για να μην αναφέρουμε ότι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε μια Ducati θα είναι στην πίστα, αναμφισβήτητα ένα μεγάλο κίνητρο για πολλούς από τους "Rossa" για να παρακολουθήσουν από τις κερκίδες".

 
"Η επιλογή του Ιουλίου είναι στρατηγική για την περιοχή, καθώς θα ανοίξει επιχειρηματικές ευκαιρίες σε μια περίοδο κατά την οποία οι τοπικές επιλογές διαμονής δεν είναι πλήρως κλεισμένες, επιβεβαιώνοντας το ρόλο της πίστας ως κινητήριας δύναμης της τοπικής οικονομίας. Είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα που έγινε δυνατό χάρη στην πλήρη υποστήριξη της δημοτικής διοίκησης, η οποία ήθελε έντονα την επιστροφή των Superbike στην Imola".

Επόμενο άρθρο »

Τι θα γινόταν αν ο Bautista είχε μείνει στα MotoGP;

« Προηγούμενο άρθρο

O Dani Pedrosa αναλύει την άποψή του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα