• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Circuit of The Americas: Moto3 ΕΔ2
Ο Sasaki ανεβαίνει στην κορυφή
Νέα 14/04/2023 - 23:22

Η πρώτη μέρα της Moto3 στην Circuit of The Americas είδε τον Ayumu Sasaki να ανεβαίνει στην κορυφή με 2:16.306. Μαζί με τον Ιάπωνα αναβάτη στην πρώτη τριάδα των συνδυασμένων χρόνων βρέθηκαν οι Jaume Masia  και Ivan Ortola.


Τα μαύρα σύννεφα μαζεύονταν πάνω από το Austin, αλλά οι αναβάτες της Moto3 ήταν τυχεροί, καθώς είχαν μια στεγνή πρώτη μέρα στην Αμερική. Με αβέβαιες καιρικές συνθήκες όλο το Σαββατοκύριακο, ήταν σημαντικό για τους αναβάτες να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη 14άδα, σε περίπτωση βροχής στις ΕΔ3 του Σαββάτου. Οι αναβάτες βγήκαν αμέσως στην πίστα, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να υπάρξουν βελτιώσεις στις πρωινές προσπάθειές τους.

Με δεκαπέντε λεπτά να απομένουν ο rookie, Jose Antonio Rueda, είχε ένα σκληρό highside και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για περαιτέρω έλεγχο. Οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν και ο Rueda υποχώρησε στην 12η θέση από την 9η που ήταν την ώρα της πτώσης, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στις θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2.

Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν όταν ο Sasaki που ανέβασε το ρυθμό. Ο Ortola ήταν ο πρώτος που βελτιώθηκε, αλλά ο Ιάπωνας αναβάτης είχε κάτι παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους και κατέβασε το σημείο αναφοράς σχεδόν κατά μισό δευτερόλεπτο. Ο Masia έκανε μια γενναία προσπάθεια να εκθρονίσει τον Sasaki, σημειώνοντας έναν πολύ γρήγορο πρώτο τομέα, αλλά τελικά έμεινε πίσω για 0,176 δευτερόλεπτα.

Ο Diogo Moreira ήταν στην κορυφή των ΕΔ1 και, ενώ δεν βελτιώθηκε, κράτησε την 4η θέση στους συνδυασμένους, χάρη στον πρωινό του χρόνο. Πίσω του ήταν οι Daniel Holgado, Kaito Toba και Deniz Öncü, ενώ ο νικητής της Αργεντινής, Tatsuki Suzuki, ήταν 8ος με τον πρωινό του χρόνο. Την δεκάδα έκλεισαν οι David Muñoz και Romano Fenati.


Μαζί τους προκρίνονται στις ΚΑΤ2, επί του παρόντος, οι Matteo Bertelle, Jose Antonio Rueda, Stefano Nepa και Ricardo Rossi. 

Επόμενο άρθρο »

Circuit of The Americas: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Circuit of The Americas: MotoGP ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα