• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Taramasso: «Το highside του Bagnaia δεν προήλθε από τα ελαστικά»
Νέα 07/09/2023 - 22:34

Ο Διευθυντής της Michelin δήλωσε για το περιστατικό: «Θα πραγματοποιήσουμε και άλλες πιο εμπεριστατωμένες αναλύσεις από καθαρή σκοπιμότητα, αλλά το ελαστικό δεν είχε ελαττώματα. Μερικές φορές μπορεί να προκύψουν εξωτερικές αιτίες».

Την περασμένη Κυριακή, μετά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο, ο Pecco Bagnaia δήλωσε ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο του βίαιου highside στον Αγώνα της Βαρκελώνης: «Ήταν πολύ περίεργο». Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που δήλωσε ότι η Ducati έλεγξε τα δεδομένα και δεν βρήκαμε κανένα πρόβλημα σε ηλεκτρονικό και μηχανικό επίπεδο. «Τα ελαστικά, ωστόσο, αναλύονται από τη Michelin, ίσως πρέπει να τους ρωτήσουμε».

Ο Piero Taramasso, υπεύθυνος για τη Γαλλική μάρκα στην πίστα, έκανε δηλώσεις αναφέροντας ποια ήταν τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Δεν βρήκαμε καμία ανωμαλία. Έχουμε διασταυρώσει τα δεδομένα μας με αυτά της Ducati, θα έχουμε μια συνάντηση μαζί τους απόψε, αλλά δεν βρήκαμε κανένα πρόβλημα. Από καθαρή σκοπιμότητα, θα πραγματοποιήσουμε πιο λεπτομερείς έρευνες σε βάθος, κόβοντας το ελαστικό και αναλύοντάς το περισσότερο αλλά για να έχουμε τα αποτελέσματα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος».

Ο Taramasso πιστεύει ότι μπορεί να αποκλείσει ελαττώματα στο ελαστικό και σκέφτεται για εξωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να έχουν προκαλέσει την πτώση.

«Ο Pecco είχε κάνει τέλεια εκκίνηση, οπότε το ελαστικό είχε πρόσφυση - συνέχισε - Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες. Για παράδειγμα, θυμάμαι μία πτώση με τον Pecco εδώ στο Misano το 2020: νόμιζε ότι ήταν πρόβλημα με τα ελαστικά, και μετά ανακαλύψαμε ότι είχε τρέξει πάνω από ένα αιχμηρό αντικείμενο στην πίστα. Για το λόγο αυτό, ζητήσαμε με τη Dorna να μας παράσχει όλες τις εικόνες από τις κάμερες για να καταλάβουμε αν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος που πυροδότησε αυτό το highside».

 

 

Επόμενο άρθρο »

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Υπό αντίξοες συνθήκες η εκκίνηση του αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Super Special Stage

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα