• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: Moto3 Αγώνας
Νίκη του Deniz Öncü στο βρεγμένο
Νέα 22/10/2023 - 04:54

Μόλις 4 βαθμοί χωρίζουν τους 2 πρώτους του Πρωταθλήματος μετά τον αγώνα της Moto 3 στο Phillip Island. Μετά από 21 συναρπαστικούς γύρους ήταν ο Deniz Öncü που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, μπροστά από τον Ayumu Sasaki, με τον Joel Kelso να παίρνει το παρθενικό του βάθρο και να γίνεται ο πρώτος Αυστραλός που βρίσκεται εκεί στη Moto3 μετά τον Jack Miller στη Valencia το 2014.


Το δράμα ξεκίνησε πριν καν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης, καθώς 4 αναβάτες είχαν πτώση κατά τον γύρο παρατήρησης, μεταξύ αυτών o Daniel Holgado και ο Diogo Moreira. Kαι οι δύο τους κατάφεραν να επιστρέψουν στα pits και να συμμετάσχουν στον αγώνα, αν και ο Moreira θα ξεκινούσε από την τελευταία θέση. 


Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Ayumu Sasaki έστριψε πρώτος, μπροστά από Joel Kelso, ενώ ο Adrian Fernandez (που αντικαθιστά τον Tatsuki Suzuki μέχρι το τέλος της σεζόν) έκανε επίσης μια εκπληκτική εκκίνηση και στο δεύτερο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση. 


Μάλιστα ο Fernandez κατάφερε αμέσως να ανοίξει τη διαφορά, μπροστά από τους Deniz Öncü (που είχε ανέβει στη δεύτερη θέση), Αyumu Sasaki και Collin Veijer. 


Η κατάσταση έμενε σταθερή μπροστά μέχρι τον 16ο από τους 21 γύρους, όπου ο Adrian Fernandez έκανε το λάθος στην 11η στροφή και έπεσε ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση. Ανέβηκε και πάλι στη μοτοσυκλέτα και μπήκε στον αγώνα στην 5η θέση, όμως οι ελπίδες του για ένα παρθενικό βάθρο (και μια παρθενική νίκη) είχαν σβηστεί. 


Η μάχη για τη νίκη μεταφέρθηκε στους Deniz Öncü και Ayumu Sasaki, με τους Kelso και Veijer να απομακρύνονται. Ο Sasaki προηγούταν μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, όμως ο Öncü έκανε την κίνησή του στη 10η στροφή και ο Sasaki δεν κατάφερε να απαντήσει στις 2 εναπομείνασες στροφές. Έτσι ο Τούρκος αναβάτης έφτασε στην 3η νίκη του, με τον Sasaki να κλείνει σημαντικά τη διαφορά από τον Masia στη βαθμολογία. Ο Kelso πήρε την τρίτη θέση, με τον Veijer να τερματίζει σε μια μακρινή τέταρτη θέση. 


Ο Fernandez τελικά τερμάτισε στην 5η θέση, καθώς το πρωτοπόρο γκρουπ είχε ανοίξει μεγάλη διαφορά από τους πίσω. Ο Ricardo Rossi πήρε την 6η θέση, μπροστά από τον Taiyo Furusato. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Jaume Masia, δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό που ήθελε σε αυτές τις συνθήκες και τερμάτισε όγδοος, με τους Matteo Bertelle και Lorenzo Fellon να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα