• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Καταλονία Κατατακτήριες: Πρώτη pole για τον Super Sic
O Marco Simoncelli έδειξε την αξία του
Νέα 04/06/2011 - 16:52

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

O Marco Simoncelli απασχόλησε τα μέσα, τους οδηγούς και την FIM τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετά το συμβάν στο Γαλλικό Grand Prix. Σήμερα έδωσε την απάντησή του στην πίστα, με την πρώτη pole position της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία, στον 23ο του αγώνα. Είναι η 14η της συνολικής του καριέρας, αφού ο 24χρονος από την Cattolica της Ιταλίας έχει 3 pole στα 125 και 10 στα 250. Σε σχέση με χθες βελτίωσε τα δύο τελευταία κομμάτια της πίστας, στα οποία έχανε από τον Stoner και έτσι τελικά κατάφερε λίγο πριν το τέλος των Κατατακτήριων να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:42.413, 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου κάτω από τον χρόνο που είχε πετύχει νωρίτερα ο Casey Stoner, με την άλλη εργοστασιακή Honda.

O Αυστραλός παραπονέθηκε ότι δεν είχε τις σωστές ρυθμίσεις για το μαλακότερο ελαστικό και ότι παραλίγο να πέσει δύο φορές στο τέλος. Είναι όμως ευχαριστημένος από τις ρυθμίσεις για τον αγώνα και λογικά παραμένει το φαβορί.

 

Ο Jorge Lorenzo με τη σειρά του πήρε αυτό που ήθελε από το μαλακό πίσω ελαστικό και την τελευταία στιγμή έβγαλε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης τον ομόσταυλό του Ben Spies που έκανε θαυμάσια εμφάνιση πάνω στην 2η εργοστασιακή Yamaha M1. Δίπλα του στην 2η σειρά της εκκίνησης θα είναι ο Andrea Dovizioso με την 3η εργοστασιακή Honda και μαζί τους ο πρώτος από τους δορυφορικούς οδηγούς ο Βρετανός Cal Crutchlow με την Yamaha της Tech3.

 

O Valentino Rossi με την Ducati GP11 έχασε την ευκαιρία να πάρει την 6η θέση, στην τελευταία στροφή της πίστας, όπου άνοιξε ελάχιστα νωρίτερα από ότι έπρεπε το γκάζι και έχασε λίγο χρόνο από τις ταλαντώσεις της μοτοσυκλέτας του. Με χρόνο 1:43.223 είναι στα 8 δέκατα από την κορυφή, αλλά μόλις στο μισό δευτερόλεπτο από τους Lorenzo, Dovizioso, που θεωρεί τους στόχους του, όπως είπε και χθες. Δίπλα του, με 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά βρίσκεται ο Nicky Hayden, ενώ την 3η σειρά της εκκίνησης κλείνει ο πολύ καλός Alvaro Bautista με την Suzuki του.

Barbera, Aoyama, De Puniet είναι σε κοντινούς μεταξύ τους χρόνους στην 4η σειρά, ενώ τελευταίοι θα εκκινήσουν οι Capirossi, Elias, Abraham, με τον τελευταίο να έχει μια πτώση στην οποία κτύπησε λίγο τον καρπό του.

 

Δείτε το συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Kαταλονία Μοto2 Kατατακτήριες: Ο Bradl στην pole position

« Προηγούμενο άρθρο

Καταλονία 125cc Κατατακτήριες: 1ος ο Τerol

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα