• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EICMA 2013: Bimota BB3
Ιταλικό design, Γερμανική δύναμη!
Τεστ-Μοντέλα 07/11/2013 - 15:33

Η Bimota πέρασε πρόσφατα σε χέρια Ελβετών επιχειρηματιών (Daniele Longoni & Marco Chiancianesi) και το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Μιλάνο, με την παρουσίαση μιας sport μοτοσυκλέτας με μοτέρ από την S1000RR: το όνομα αυτής Bimota BB3, ένα project που σχεδιάστηκε από την αρχή σε λευκό χαρτί!

 

Tο μοτέρ των 999cc - τετρακύλινδρο - αποδίδει σύμφωνα με τους Ιταλούς 190 ίππους, όσους δηλαδή και η BMW S1000RR, ενώ το βάρος - 178kg στεγνή - είναι και αυτό στα αντίστοιχα επίπεδα με το γερμανικό μοντέλο. Ως εκ τούτου, στα χαρτιά τουλάχιστον, τα δυο μοντέλα δείχνουν ολόιδια.

 

Φυσικά στο design, τα πράγματα διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Η Bimota φέρνει στην BB3 την αισθητική από την γκάμα των μοτοσυκλετών της με μοτέρ από τη Ducati. Οι γραμμές και η οπτική από το πίσω μέρος μέχρι και μπροστά είναι ομαλές, με την πίσω πλευρά του μοντέλου να είναι πολύ όμορφη, σε αντίθεση με το μπροστινό τμήμα που δεν προσφέρει κάτι το εξαιρετικό και θυμίζει τη σχεδιαστική γραμμή της Suzuki.

 

Σε αντίθεση με την BB2, την οποία είτε θα λάτρευε κανείς, είτε θα τη μισούσε, το νέο αυτό μοντέλο ακολουθεί μια πιο συντηρητική στάση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν της εταιρείας, κάτι αρκετά ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε ότι η φίρμα μόνο συντηρητική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!

 

Όπως και να 'χει, η νέα αυτή μοτοσυκλέτα από τη Bimota, θεωρείται το πιο "καυτό" μοντέλο της φίρμας αυτή τη στιγμή, με ατσαλένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα, φρένα από την Brembo και ανάρτηση από την Ohlins. Το νέο project δείχνει πολλά υποσχόμενο, ωστόσο το ερώτημα παραμένει: θα μπορέσουν οι Ελβετοί παράγοντες να βγάλουν τη Bimota από την προβληματική οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων;

 

Επόμενο άρθρο »

Kawasaki Z1000

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγούμε στην Γαλλία Dunlop Sportsmart2

Χορηγοί