• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Spielberg: MotoGP ΕΔ1
Νέο ρεκόρ γύρου για τον Johann Zarco!
Νέα 13/08/2021 - 12:50

Με δύο αναβάτες λιγότερους ξεκίνησαν οι ΕΔ των MotoGP, καθώς ο Lorenzo Savadori δεν συμμετείχε, ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Maverick Viñales αποκλείστηκε από την Yamaha, όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο.

Στα αρχικά στάδια, ο Takaaki Nakagami ανέβηκε στην κορυφή με χρόνο 1:23.966, τον οποίο βελτίωσε σε 1:23.810, παίρνοντας την πρώτη θέση από το τρενάκι των Francesco Bagnaia, Joan Mir, Pol Espagraro και Alex Marquez, που βρέθηκαν διαδοχικά εκεί πριν τον Nakagami.

O Nakagami έμεινε πρώτος για σχεδόν όλη την διάρκεια των ΕΔ1 και μόλις πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Joan Mir έκανε την επίθεσή του, σημειώνοντας χρόνο 1:23.625. Σύντομα πίσω του βρέθηκε ο Alex Rins κάνοντας ένα ονειρικό 1-2 για την Suzuki. Όμως ο Johann Zarco δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ο Γάλλος αναβάτης πέρασε μπροστά με 1:23.408,  δύο λεπτά πριν το τέλος, ενώ αμέσως μετά, με έναν εκπληκτικό γύρο, αλάνθαστο σε κάθε τομέα, ο Zarco έσπασε το ρεκόρ γύρου, ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 1:22.827, κλειδώνοντας την πρώτη θέση των ΕΔ1 και κάνοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Την δεύτερη και την τρίτη θέση κράτησαν οι αναβάτες της Suzuki, Joan Mir (1:23.625) και Alex Rins (1:23.730). H Suzuki, με την εισαγωγή της συσκευής holeshot και rear rider height, φαίνεται πλήρως ανανεωμένη στην ταχύτητα ενός γύρου, που είναι πολύ σημαντική για τις κατατακτήριες.

Τέταρτος ήταν ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον μόνο αναβάτη της Aprilia για αυτό το Σαββατοκύριακο, Aleix Espargaro. 

O Fabio Quartararo αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στον τελευταίο του γύρο και περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Alex Marquez που τα είχε πάει πολύ καλά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε αυτή την πίστα. Ο Francesco Bagnaia έκανε τον όγδοο καλύτερο γύρο, ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Marc Marquez και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Jorge Martin. O Valentino Rossi βρέθηκε στην 14η θέση.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: Moto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα